Sleeën in Sauda

Als er een mooi plaatje gemaakt kan worden, wordt er een mooi plaatje gemaakt.

Als er een mooi plaatje gemaakt kan worden, wordt er een mooi plaatje gemaakt.

Het is nooit erg als een plan omgegooid wordt. Nou ja. Dat is met de meeste plannen het geval. Een enkel plan is te leuk om van de kaart geveegd te worden. Zo’n plan had Mara. Voor vandaag.

Een heel aardige collega van Mara wees ons de weg.

Een heel aardige collega van Mara wees ons de weg.

Ze haalde me op, klokken 8.00, en we reden twee uur lang in noordoostelijke richting. ‘Oh!’ riep zij en ‘Ah!’ riep ik en tussendoor gooiden we maar wat chocolaatjes in onze monden, anders bleven we verzuchten hoe verschrikkelijk mooi het overal was. In Sauda, waar echt veel sneeuw lag (iets wat we een uurtje eerder nog niet konden geloven), gaf één collega van Mara ons sleetjes, een ander reed voor ons uit naar een dal waar ‘het’ dan echt zou gebeuren.

Eten in de sneeuw. Weer iets anders dan sneeuwhappen.

Eten in de sneeuw. Weer iets anders dan sneeuwhappen.

De eerste de beste bult vonden we goed genoeg om vanaf te sleeën, maar het grootste deel van de bult bestond uit metershoge lagen verse sneeuw. Oh. Nou. Dan het kleine bultje vooraan maar. En zelfs daar waren we in staat verkeerd uit te komen, volop sneeuw te happen, schouders en knieën blauw te beuken en sokken, sjaals en handschoenen doornat en koud te krijgen.

Gelukkig had Mara thee bij zich. En de zon was heerlijk warm, waardoor we beiden tussen de gewaagde ritjes door met de ogen dicht op temperatuur konden komen. We luisterden naar het bijna volkomen niks, naar kabbelend water van watervalletjes in de verte, naar het ontieglijk gekwetter van onszelf, en naar ons bulderend gelach.

Good times!

Good times!

Volgens Chef, die ik eerder appte over onze plannen, was sleeën goed voor de buikspieren. Ze had gelijk. Die spieren hebben er flink van langs gekregen als een van ons weer eens charmant in een sneeuwkuil belandde. Veel andere spieren kregen ook enorm op hun donder, maar ik vrees dat dat aan onze techniek lag. Iets wat de komende jaren waarschijnlijk ook niet verbeteren zal.

One thought on “Sleeën in Sauda

Leave a Reply

Your email address will not be published.